A Jimmy Choo vezető tervezője Vegán cipőket dobott piacra

Alfredo Pīferi, a Jimmy Choo korábbi tervezője, új vegán, fenntartható anyagokat tartalmazó cipő kollekciót indít, amely májusban a Harrods Áruházban debütál. Miután hírnevet szerzett magának vezető divattervezőként olyan híres divatmárkáknál, mint a Jimmy Choo és a Burberry, Alfredo Pīferi elindítja saját magáról elnevezett vegán luxuscipő kollekcióját. A Pīferi tervei fenntartható anyagokból készülnek, például újrahasznosított nylonból és poliészterből. Az egyik pár csizmát újrahasznosított palackokból készítik. Az egyik különleges szandál, amelyet lecsatolható fodros zoknival tervezett, újrahasznosított poliészterből és újrahasznosított lurexből készült. Egy  Instagram bejegyzésében a tervező azt mondta, hogy márkája „megtestesíti azt a nőies és szürreális álmot, amely mindig inspirálja [alkotásaimat]”. Pīferi tavaly távozott pozíciójáról, mint a Jimmy Choo vezető tervezője, hogy elindítsa új kollekcióját. „A Pīferit azzal a gondolattal indítottam, hogy egy célzott terméket hozzak létre. Nem csak a cipőkről szól, hanem arról is, amit reprezentálnak. ”- mondta Pīferi a múlt héten London bemutatótermében,a  Footwear News.  szerint.  “Az összes cipőm bőr nélküli… Azt hiszem, valóban ez a jövő számunkra” – tette hozzá. A londoni Harrods áruház májusban mutatja be a Pīferi kollekciót kizárólagosan, egy hónapos felbukkanással. „Alfredo Pīferi első kollekciója azért fogott meg, mert nőies, érzéki és szórakoztató. Olyan luxus vegán kollekciót hozott létre, amely kiemelkedik az isteni szobor sarkkal, a szórakoztató rózsaszín részletekkel és a boka zoknikkal ”- mondta Alberto Oliveros, a Harrods-ot felügyelő Kurt Geiger GMM munkatársa a Footwear News-nak.

 

A divatmárkák fenntartható anyagokat választanak

A divatipar nagy mennyiségű földet és vizet használ a ruhák készítéséhez. Ez borzasztóan szennyező, az üvegházhatású gázok éves kibocsátásának 10% -át teszi ki. Ennek eredményeként egyre több divatmárka fordul a vegán fenntartható anyagokhoz annak érdekében, hogy csökkentsék a divatipar környezeti hatásait.

Ez év elején a H&M elindította a borhulladékból készült vegán bőr kollekcióját. A gyűjtemény kávézaccot is használ festékforrásként.

A Nike megjelentetett egy új, vegetáriánus cipő kollekciót újrahasznosított szemétből – amelynek darabjai újrahasznosított műanyag palackokból és gyári hulladékokból készültek. A Nike szerint, az új “Space Hippie” cipőknek van a legalacsonyabb szén-dioxid lábnyomuk azok közül a cipők közül, amelyeket eddig a márka bemutatott.  „A Space Hippie egy felfedező cipő kollekció, amelyet a marsi élet ihletett- ahol kevés az alapanyag, és nem jön új szállítmány” – jegyzi meg a cég. ”A maradékokból és „űrszemétből” készült Space Hippie cipők a fenntartható ötletek és radikális dizájn találkozásának ereményei.”

.

.

Cikk és kép forrása: Livekindly.com

tamasi

Hasonló sztorik

Vegán élet az Instagramon