Több, mint 3200 Egyesült Államokbeli tejgazdaság zárt be 2019-ben!

A tejgazdaságok hanyatlanak az Egyesült Államokban? Az Egyesült Államok Mezőgazdasági Minisztériuma (USDA) szerint a számuk csökken. Több mint 3,000 farm zárt be tavaly.

A tejgazdaságok száma az Egyesült Államokba csökken.

Az Egyesült Államok Mezőgazdasági Minisztériuma (USDA) szerint a szám majdnem kilenc százalékkal esett vissza az előző évhez képest.2019-ben az Egyesült Államokban átlagosan 34 187 tejüzem működött, az előző évi 37 468-hoz képest.

Egyes államok több tejgazdaságot zártak el, mint mások. Sok államban a tejtermelő üzemek száma több mint tíz százalékkal csökkent.Nyugat-Virginiában volt a legnagyobb csökkenés a tejgazdaságokban, 23% -kal. Arkansas, Tennessee és Dél-Karolina tejtermelő gazdaságok mindegyike 20 százalékkal csökkent.Az USDA szerint nem volt olyan állam, amely a tejgazdaságok számának növekedéséről számolt be.

Az emberek kevesebb tejet isznak

A tejgazdaságok visszaesésének egyik lehetséges oka? Az emberek kevesebb tejet fogyasztanak.Az USDA szerint a tej fogyasztása 1975 óta 40% -kal zuhant.2019 novemberében a Dean Foods – az Amerika legnagyobb tejtermelője – csődjogi védelmet nyújtott be. A vállalat szerint növekvő adósságát a tejértékesítés csökkenése okozta. „Annak ellenére, hogy minden erőfeszítést megteszünk azért, hogy üzletmenetünk agilisabbá és költséghatékonyabbá váljon, továbbra is hatással van ránk a kihívásokkal teli működési környezet, amelyet a fogyasztói tejfogyasztás folyamatos csökkenése jellemez ”- mondta Eric Beringause, a Dean Foods vezérigazgatója egyik nyilatkozatában.

Az Amerikai Tejtermelők 2018-ban 1,1 milliárd dollárral zuhantak ki a tejértékesítésből. Ennek részben a fogyasztók a növényi alapú tejtermékek felé történő elmozdulása is az oka. A The Good Food Institute szerint a növényi tejipar több mint 1,8 milliárd dollárt ér. Az Egyesült Államokban a háztartások 37 százaléka rendszeresen vásárol vegán tejet.    

A kávéláncok felkarolják a növényi alapú tejet

A növényi alapú tejtermékek iránti kereslet olyan gyorsan növekszik, hogy az ipar 2026-ra várhatóan meghaladja a 35 milliárd dollárt. Ebben a hónapban az amerikai Panera pékség-kávézó lánc bejelentette, hogy abbahagyja a pótdíjak hozzáadását a növényi tejet tartalmazó megrendelésekhez.

Noha a Starbucks továbbra is kér extra díjat a vegán tejet tartalmazó italokért, a kávé óriás vezérigazgatója, Kevin Johnson egyetért azzal, hogy a növényi tej jobb a környezet számára.

A vállalat 2030-ig 50% -kal kívánja csökkenteni a szén-dioxid-kibocsátást. Johnson kijelentette:

„Az alternatív tejeknek nagy szerepük lesz a megoldásban. A fogyasztói-igény görbe már változik. ” Az idei év elején a Pret a Manger kávélánc bejelentette, hogy nem kérnek többé plusz díjat a vendégektől a vegán tejekért.

A Costa Coffee, Tim Hortons és a Stumptown Coffee Roasters is abbahagyta a növényi tejért fizetendő extra díjak kiszámítását.

.

.

Cikk forrása: Livekindly.com

tamasi

Hasonló sztorik

Vegán élet az Instagramon