Dalai Láma szerint azonnali felelősségünk, hogy megvédjük a bolygót és annak élővilágát

A Dalai Láma azt mondja, meg kell védenünk bolygónkat a klímaváltozás veszélyei elől. Őszentsége már többször felszólalt környezetvédelmi és a klímaváltozással kapcsolatos témákban a múltban is.


A Dalai Láma kifejtette a vadon élő állatok és a környezet védelmének szükségességét a globális felmelegedéssel kapcsolatos aggodalmak közepette.
A tibeti buddhista spirituális vezető kijelentette, hogy „sürgős felelõsségünk van” a bolygó és lakói védelmében.
Egy Facebook-bejegyzésében ezt írta:

„A természet és a vadon élő állatok populációinak pusztulása a tudatlanság, kapzsiság és a föld élővilága iránti tisztelet hiányának eredménye. Tetteink másokat is érintenek. Mi, emberek, vagyunk az egyetlen faj, akinek hatalma van arra, hogy az általunk ismert természetes világot megsemmisítse.

Ha van ilyen pusztító képességünk, akkor képesek vagyunk-e a vadon élő állatok és a környezet védelmére is” – tette hozzá. “Sürgős felelősségünk van erre.”

A dalai láma felszólal az éghajlatváltozás ellen

A Dalai Láma már a múltban is támogatta az éghajlatváltozással kapcsolatos globális fellépést.

2015-ben videó formájában intézett felhívást. Az üzenet egy olyan kampány része volt, amelyet a száműzött tibeti kormány indított el. Azt mondta: „Ez nem egy nemzet vagy két nemzet kérdése. Ez az emberiség kérdése. Ez a világ a mi otthonunk.” Hozzátette: “Nincs másik bolygó, ahova átköltözhetünk.”

2017-ben, miközben Derry IrishLondonderry-ben részt vett az észak-ír jótékonysági egyesület, a Children in Crossfire eseményén, kritizálta Donald Trump, az Egyesült Államok elnökének, a Párizsi Egyezményből való kilépésének döntését. Azt mondta, hogy a lépés „meglehetősen szomorúvá” tette.

A Párizsi Egyezmény fő célja – amelyet először 2015-ben fogalmaztak meg – az éghajlati válsággal kapcsolatos globális válasz erősítése. Célja a globális hőmérséklet-emelkedés korlátozása. Az Egyesült Államok bejelentette, hogy 2017 júniusában vonul vissza a megállapodásból.

2018-ban a tibeti spirituális vezető üzenetet küldött az Egyesült Nemzetek Éghajlat-változási Keretegyezményének 24. konferenciáján résztvevőkhöz.
A COP24 klímakonferencia néven ismert eseményen Katowicében, Lengyelországban, a világ minden tájáról delegált képviselők gyűltek össze. Céljuk egy ütemterv készítése a Párizsi Egyezmény végrehajtására.

A Dalai Láma üzenetében kijelentette, hogy a világnak „most komoly lépéseket kell tennie a környezet védelmében és a globális felmelegedés konstruktív megoldásainak megtalálása érdekében

“A szakértők azt mondják, hogy az emberi lények felelősek a globális felmelegedésért és az időjárási viszonyok változásáért” – írta a Dalai Láma. “Tehát mi, emberi lények vagyunk a felelősek az általunk okozott problémák csökkentéséért és végül azok megszüntetéséért.”

.

.

Cikk és kép forrás: Livekindly.com

tamasi

Hasonló sztorik

Vegán élet az Instagramon