Hugo Boss piacra dobta első, gyapjúmentes vegán öltönyét

A luxus divatmárka, Hugo Boss nemrégiben dobta piacra első vegán öltönyét. Nem tartalmaz gyapjút és selymet, két állati eredetű anyagot, amelyeket általában öltönyök készítésére használnak. A termék bevezetése a PETA Germany (az állatok etikai bánásmódjáért küzdő emberek) állatjogi szervezettel folytatott sokéves egyeztetések után jött létre. A ruha hitelesített vegán és a szervezet „PETA által jóváhagyott vegán” logóval rendelkezik. Minősített bio olasz lenvászonból készül.

Nyilatkozatukban a PETA gratulált a Hugo Boss-nak, hogy az ügyfeleknek „együttérző alternatívát” kínál a gyapjúruhákhoz. „Örülünk, hogy az állatbarát divat növekszik, és a BOSS az első világszerte ismert prémium márka, amely a férfi ruházatban felállította ezt az elegáns mérföldkövet” – mondta Harald Ullmann, a PETA Germany alelnöke. “A kedves emberek most már vásárolhatnak olyan csúcsminőségű üzleti öltözeteket, amelyek nemcsak elegánsak és divatosak, hanem kegyetlenségektől mentesek és fenntarthatók is” – tette hozzá.

A kegyetlenség a gyapjú mögött

A gyapjúipar olyan nyírási módszereket alkalmaz, amelyek hatalmas fájdalmat és szenvedést okoznak a juhok számára. Ennek eredményeként a juhok a nyírás során gyakran megsérülnek. A nyírók a folyamat során néha letépnek vagy levágnak bőrcsíkokat, sőt füleket és farkokat is.Az állatok szenvedésének csökkentése érdekében sok márka kegyetlenség nélküli ruhákat készít vegán, fenntartható anyagokból. A tavalyi évben Brave GentleMan vegán férfi ruházat márkája elindította az etikusan előállított, gyapjú nélküli férfi öltönyök új sorozatát, amely 100 százalékban olaszos őrlésű bambuszból készül. A ruha tagua-dióból készült gombokkal rendelkezik.

„Azoknak az idősebb vállalatoknak, amelyek még mindig olyan dolgokat használnak, mint prém, bőr és gyapjú, szégyelleniük kellene, ahogy ezeket az anyagokat előállítják. Szégyenletes, kegyetlen és felesleges. [I] Sokkal innovatívabb, gazdaságosabb és okosabb, ha vegán és fenntartható anyagokat használunk” – mondta Joshua Katcher, a Brave GentleMan alapítója a PETA Asia-nak.

Joaquin Phoenix színész és állatjogi aktivista szintén felszólalt a kegyetlen gyapjúipar ellen.

2018-ban a PETA egy hirdetőtáblát állított fel a Fashion Institute of Technology közelében, a New York-i Fashion Week alatt. A hirdetőtáblán a Phoenix vegetáriánus gyapjúruhát viselt, amelyet Brave GentleMan tervezett. A következő szöveg volt: „A kegyetlenség nem áll jól nekem. A gyapjú fáj. Viselj vegánt ”.

Hugo Boss vegán öltözete a márka BOSS tavaszi-nyári kollekciójának része.

Három színben kapható online és az üzletekben: bézs, sötétkék és fekete.

.

.

.

Cikk forrása: Livekindly.co

Képről: A Hugo Boss új, gyapjúmentes, vegán öltözete tanúsított bio olasz lenvászonból készül. Ez a márka BOSS tavaszi-nyári kollekciójának része.

Kép forrása: Livekindly.co, Hugoboss.com

 

tamasi

Hasonló sztorik

Vegán élet az Instagramon