Spanyolországnak most már VEGÁN tapas túrája és múzeuma is van

A spanyolországi madridi Prado Művészeti Múzeum látogatói vegán, állatbarát túrát vehetnek igénybe – növényi alapú tapasokkal kiegészítve.

A madridi Prado Múzeum vegán túrát kínál, amelyet egy helyi kocsmában növényi alapú tapas kóstoló követ.A „vegán pillantás a Pradoba” túra 15 állatbarát műalkotást ölel fel, amelyek a világhírű spanyol nemzeti művészeti múzeumban találhatók. A túrát Jaime Sánchez művészettörténész és Diane Esteban vezette – a Madrid Vegan Travel (növényi alapú túra- és utazási társaság) alapítója.  „Az állatok, fantasztikus legendáik és mitológiáik a múzeum sok remekművének főszereplői” – magyarázza a Madrid Vegan Travel. “Fedezzük fel egy másik Prado-t, amely sokkal élvezetesebb, valóságosabb és humanistább.” A túra körülbelül három órát vesz igénybe, és 2 km gyaloglást foglal magában. Biztonságosan tereli el a látogatókat a különösen véres képektől – ideértve a vadászatot és más kegyetlenségeket is – az állatbarátibb műalkotások felé.

A vegán Prado túra Cerquozzi, Meninas, Goya és El Bosco konkrét festményeit tartalmazza. A Madrid Vegan Travel szerint: „Sok festmény és történet segít a résztvevőket összekötni vegán világgal” – mondja a cég, ahol „az olyan szavak, mint az igazságosság, az érzelmek, a konzervativizmus, a bolygó és az állatok a legfontosabb értékek.”

A Madrid Vegan Travel szerint a túra ezután egy tipikus madrilén kocsmába vezet Lavapies-ban, ahol vegán tapasokat kóstolhatnak a résztvevők. Az étkezés öt különféle tapas-fajtát tartalmaz, köztük egy spanyol omlettet, amelyet de patata-nak hívnak,krokettet, calamari-t, patatas bravas-t és olajbogyót.

A Madrid Vegan Travel osztalékának öt százalékát különféle projekteknek adományozza, amelyek megmentik és rehabilitálják a bántalmazott állatokat. A társaság ezen kívül teljes tapas túrákat, vegán főző tanfolyamokat   és egyéb élményeket kínál Madridban.

Vegetarianizmus Spanyolországban

Spanyolországban még a kormány is befektet vegán alternatívákba. A kormány által támogatott NEOTEC technológiai alap a közelmúltban bejelentette, hogy finanszírozza a Foods For Tomorrow-t. A barcelonai startup a népszerű vegán húsmárka, a Heura alkotója.

Az El Pais jelentése szerint a Lantern tanácsadó cég 2017-ben 2000 Spanyolországban élő ember bevonásával végzett felmérést. A felmérés alapján a résztvevők 6,3 százaléka önmagát flexitariánusként azonosítja, míg e csoport kb. 1,3 százaléka vegetáriánus. A vegánok 0,2 százalékot tesznek ki. A felmérés azt is megállapította, hogy a magukat vegánnak vallók többsége 20-35 éves.

Globális értelemben az ezredfordulósok (Y generáció) az egyik vezető demográfiai csoport, akik vegán és növényi alapú ételeket fogyasztanak. Az Ernst & Young 2018. évi jelentése szerint a fiatal svédek körülbelül 30% -a cserél állati termékeket növényi alapú alternatívákra annak környezeti hatásának minimalizálása érdekében.

.

.

Cikk forrása: Livekindly.com

tamasi

Hasonló sztorik

Vegán élet az Instagramon